C3A-cursusdag Revit meetstaatextractie

 

Gegevens

01-01-0001
Tramstraat 57, Zwijnaarde
siteadmin.architectura.be

C3Admin met MS-Office is ongetwijfeld de meest toegepaste werkmethodiek in Vlaanderen voor bestekken en meetstaten met Word en Excel, en ondertussen is BIM-met-Revit bij architectuur en constructie in Vlaanderen absoluut de meest toegepaste BIM-methodiek. De virtuele gebouwmodellen met Revit worden steeds gedetailleerder uitgewerkt, en sedert halfweg 2014 werd al het nodige voorbereid om alle te meten objecten en materialen van de bestek-codering te voorzien om zo volautomatisch uitstekende meetstaat-tabellen met codering van de lastenboeken automatisch mee op te bouwen.

Met de recentste versies van de C3Admin-modules werd vooral de synergie tussen het BIM-model in Revit en de meetstaten en bestekteksten met Excel en Word verder geoptimaliseerd.

Op deze cursusdag is het de bedoeling om de modelleer-methodiek in Revit en vooral de bijhorende Schedule- en Quantity-tabellen in detail door te nemen, zodat de deelnemers er een beter inzicht verkrijgen én gemakkelijk aanpassingen en uitbreidingen kunnen voorzien. Daarbij komt ook de Export vanuit Revit en de Import in Excel (via de C3Admin-procedure) in detail aan bod.

Programma

  • Overzicht werkmethodiek en synergie Autodesk Revit & MS Office via de C3A-Extensies
  • BIM met Revit: organiseren van de bouwdata in Revit via de keynotes en schedule tables
  • Optimaleren van de Revit-modellering voor de juiste meetstaat-extractie
  • Export vanuit Revit en Import in Excel via de nieuwste C3Admin

Het VMSW BouwtechnischBestek met artikelcoderingen tot op niveau van de meetposten vormde eigenlijk een sluitsteen voor dit geheel en wordt in de C3A-Extensies als voorbeeld toegepast, maar iedereen kan deze werkmethodiek met zijn eigen teksten en coderingen toepassen.  De voorbereide bestekteksten én bijhorende Revit-keynote-lijst, samen met een compleet voorbereide C3A-Revit-Template met bijhorende meettabellen aangepast conform de C3A-werkmethodiek, zitten geïntegreerd in de C3A-Extensies. Niet onbelangrijk dat de werkmethodiek evengoed voor Revit LT als voor de Full Revit integraal toepasbaar is!

 

Praktische informatie

Dinsdag 10 sept. 2019, van 9u.00 tot 17u.

Inschrijven 

Extra info

Deze cursusdag is bedoeld voor C3A-Userclubleden met Revit-werkervaring die de "Information" uit het BIM-model op de beste manier volautomatisch naar Excel willen overbrengen. De toegepaste C3Admin-extensies en de C3A-Revit-Extensies zijn exclusief beschikbaar voor C3A-Userclubleden ... maar deze cursusdag kan ook door niet-leden gevolgd worden als kennismaking met de werkmethodiek. 

Vereiste voorkennis

Revit werkervaring (noodzakelijk), Word en Excel

Deelname in de kosten

  • C3A-Userclubleden: €200/dag  (€242,00 incl. BTW)
  • Niet-aangeslotenen: €260/dag  (€314,60 incl. BTW)

Inclusief broodjeslunch en cursusmateriaal en eventueel -40% via de Vlaamse KMO-portefeuille

Partners