C3A-BIM 360 nextgen workshop

 

Gegevens

01-01-0001
Tramstraat 57, Gent
www.c3a.be

Aanvullend op de Autodesk-basissoftware komen steeds meer en betere faciliteiten beschikbaar via Autodesk Cloud-services. Allen met een onderhoudsplan of abonnement op Autodesk-software krijgen diverse cloud-faciliteiten erbij beschikbaar, maar slechts weinigen hebben een klare kijk op de vele mogelijkheden. En daar willen we met deze workshops verandering in brengen.

Programma

Hierbij alvast een overzicht van een reeks Autodesk Cloud-faciliteiten. Op deze workshop hebben we vooral aandacht voor de nieuwste BIM 360 docs faciliteiten, wat de basis vormt qua projectmanagement van de bouwdata voor alle andere Autodesk BIM 360 tools.

  • A360 Drive, met de A360 Model Viewer: via de A360 Viewer kan je in uw webbrowser - zonder aanvullende software- meer dan honderd 2D en 3D design file-formaten delen met anderen en interactief raadplegen, bekijken, analyseren, enz. Deze Model Viewer in de Cloud vormt ook een essentiëel hulpmiddel voor overige BIM360-services, en is voor alle Autodesk abonnees inbegrepen in hun Subscription beschikbaar.
  • BIM 360 Docs: Beheer al uw projectdocumenten, -plannen en -modellen met één app. Dit is een hulpmiddel voor samenwerken waarmee architecten, ingenieurs en ontwikkelaars 2D- en 3D-ontwerp- en -projectbestanden kunnen bekijken, delen en zoeken in één centrale werkplaats. Deze BIM 360 docs is trouwens de ruggegraat voor de overige BIM 360 faciliteiten.
  • BIM 360 Design: voor Revit Cloud Worksharing (ook C4R genoemd) vanaf Revit 2019 heb je nu BIM 360 Docs nodig waar uw Central File op komt te staan (ipv BIM 360 Team voorheen), met een veel betere Document Management Module èn een nieuwe Design Collaboration Module erbij.
  • BIM 360 Glue: Verbind uw hele projectteam en vereenvoudig de werkstromen voor BIM-projectreview en -coördinatie. Dit wordt ook wel de "Navisworks in de Cloud" genoemd, en vanaf mei 2018 wordt hierbij ook BIM 360 docs als onderlegger gebruikt.
  • BIM 360 Field: Beheer, werk samen en rapporteer onderweg, met een mobiele app.
  • Insight: Revit-plug-in om de energie- en milieuprestaties van een gebouw beter te kunnen beheren. (zie hiervoor de aparte C3A-Workshop Insight !)
  • Recap 360: een webgebaseerde omgeving die aanvullende functionaliteiten biedt op de Autodesk ReCap software, waarbij via Laserscanning en Fotomateriaal opgemeten data kan gevisualiseerd en voorbereid worden om in andere programma's zoals Autodesk Revit te gebruiken. Scan to Bim is realiteit geworden !
  • A360 cloudrendering: maak sneller fotorealistische beelden met een hoge resolutie in de cloud. En dat beperkt zich niet meer tot fotorealistische beelden, maar ook interactieve 3D panoramische renderings en Virtual Reality presentaties via Autodesk LIVE zijn evengoed mogelijk. (zie hiervoor de aparte C3A-Workshop Revit Render op woensdag 12 dec. 2018 !). 
  • Vraag en antwoord als afsluiter

Bedoeling van deze workshop is om vooral aandacht te besteden aan het goed gebruik van BIM 360 docs en de 2D/3D grafische viewer die in deze projectfolders op het web beschikbaar is: meteen voor iedereen een heel praktisch instrument!   

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

woensdagnamiddag 14 nov. 2018, van 14u.00 tot 17u

Inschrijven 

Dit is een herhaling van de sessies op 29 aug. ... en een voorbereiding op de BIM 360 Design (worksharing / collaboration for Revit) C3A-workshop voorzien op woensdag 21 nov. 2018 ...

Extra info

Deze workshop is bedoeld om de cloudfaciliteiten (die velen beschikbaar hebben maar nog niet kennen) te verduidelijken, met vooral aandacht voor BIM 360 Docs en de grafische web-viewers.

Vereiste voorkennis

Revit ervaring is een voordeel.

Deelname in de kosten

GRATIS (open voor iedereen !)

Partners