C3A-Workshop SketchUp PRO 2019 met Layout 2D en Enscape 3D

 

Gegevens

01-01-0001

www.c3a.be

Op 5 febr. 2019 lanceerde Trimble de nieuwste versie SketchUp PRO 2019. Jawel, er zijn enkele vernieuwingen, maar vooral een reeks aanpassingen in het product-aanbod, met o.a. een SketchUp Studio bundel maar vooral met de introductie van de Subscription formule (of huurformule, zoals we ook al van Microsoft, Adobe en Autodesk kennen ...).

Vandaar eerst in deze workshop een beknopt overzicht van de veranderingen en vernieuwingen. Maar daarna hebben we het vooral over een aantal heel praktische presentatie-mogelijkheden van SketchUp projecten: 2D via de nieuwe Layout 2019 en 3D t.e.m. VR via Enscape.

Enkel bij SketchUp PRO is een aparte applicatie Layout bijgevoegd die u toelaat uw project (en andere dingen) te “Layouten” ter voorbereiding van uw prints, dit is ook dé methode om uw SketchUp-realisaties met de beste kwaliteit op papier te krijgen. LayOut Presentaties bestaan uit één of meerdere pagina’s die a.h.w. een aantal pagina’s in een te presenteren boek of slides in een presentatie vormen (afhankelijk ofdat je uw project op papier of digitaal wil presenteren). Met de recentste releases van SketchUp PRO werd deze Layout stelselmatig geoptimaliseerd ... vandaar dat we specifiek aandacht willen spenderen aan de 2D presentaties van uw SketchUp PRO projecten.  

Aanvullend op de 2D presentaties introduceren we op deze workshops ook Enscape 3D: een Real-Time Rendering Plugin voor zowel SketchUp PRO als REVIT, met de snelste renderings én de meest eenvoudige, interactieve en gebruiksvriendelijke besturing. 

Het wordt helemaal leuk en interactief als je over een Virtual Reality Headset ( zoals een VR, HTC Vive, Oculus Rift, en/of  Windows Mixed Reality device) beschikt, en vanuit SkecthUp uw headset kan activeren om Virtueel in uw project rond te wandelen. Dat hebben we op deze workshop operationeel beschikbaar, voor de liefhebbers die dit eens "LIVE" willen ervaren.

Programma

  • SketchUp PRO 2019 : overzicht veranderingen en vernieuwingen
  • SketchUp PRO 2019 : opzet van de software, voorbereiding template en extensions zoals Enscape
  • SketchUp PRO Layout: via een oefening worden de specifieke Layout-technieken verduidelijkt.
  • Enscape 3D: introductie én uiteenzetting via enkele voorbeelden, t.e.m. Virtual Reality ervaring

 

Praktische informatie

Woensdagavond 13 febr. 2019, 19u.00 tot 22u.

Inschrijven 

Er is ook een sessie op woensdagnamiddag 13 febr. 2019, van 14u.00 tot 17u. , voorzien !

Extra info

zie ook het nieuws ivm SketchUp PRO in C3A-Wijzer met meer details over deze recentste SketchUp versie.

Vereiste voorkennis

SketchUp reeds gebruiken.

Deelname in de kosten

GRATIS (voor SketchUp PRO-licentiehouders die een actief SketchUp PRO onderhoudsplan via C3A hebben )

Partners