BIM-meetstaatextractie conform Revit Standards en het Belgische BIM-protocol

  •   06-03-2018
  • Joke Weltens
FOTO: C3A

In februari heeft C3A een reeks workshops georganiseerd voor C3A-Userclub leden met Revit-werkervaring. De opzet van deze sessies was om informatie uit het BIM-model zo optimaal mogelijk automatisch over te brengen naar Excel. Tegelijkertijd werden de meningen van de deelnemers over Revit Standards bevraagd.

 

BIM-meetstaatextractie

De virtuele gebouwmodellen in Revit worden steeds gedetailleerder uitgewerkt. Sinds 2014 is al het nodige voorbereid om alle te meten objecten en materialen van de bestekcodering te voorzien om zo automatisch meetstaattabellen met codering van de lastenboeken op te bouwen. Met de recente versies van de C3Admin-modules is vooral de synergie tussen het BIM-model in Revit en de meetstaten en de bestekteksten in Excel en Word verder geoptimaliseerd.

 

Revit Standards afspraken

Tijdens deze workshops is bij de deelnemers a.d.h.v. een enquête gepolst naar hun ideëen en suggesties i.v.m. de Revit Standards die momenteel door de Vlaamse Revit Standards Expertgroep wordt uitgewerkt. De gestelde vragen en de resultaten zijn hier terug te vinden.

 

Relatie met het Belgische BIM-protocol

Het effectieve gebruik van dit Belgische BIM-protocol dient nog uitgebreid getest en geëvalueerd te worden. Maar ook heel wat praktische aspecten moeten verder ingevuld worden om tot gunstige praktijkresultaten te komen. Vanuit de Revit Standards groep en vanuit de C3A-Userclub worden met betrekking tot de praktische aanpak reeds stappen genomen en tracht men met specifieke software, een specifieke werkmethodiek, templates en bibliotheken te komen tot heel praktische resultaten. 

Een meer uitgebreid artikel en infobundels kan u hier vinden. 

 

Gerelateerde partners

Nieuwsbrief

Het beste van BIMtonic, rechtstreeks in uw inbox