Mosa lanceert twee digitale apps voor ontwerpers en eindklanten

  •   08-05-2018
  • Johan Geerts
Mosa Pattern Generator
Mosa Pattern Generator 2
Mosa Viewer

Bij Mosa hebben ze al meer dan 130 jaar passie voor keramiek. Dat uit zich in alles: van de keuze uit de zuiverste grondstoffen tot een verregaande ondersteuning van hun klanten – architecten, ontwerpers maar ook particulieren – en dat alles met de Cradle to Cradle-filosofie in het achterhoofd.

Nu nog ontwerpt, ontwikkelt en produceert Mosa zijn tegels in Maastricht, de stad waar het bedrijf in 1883 werd opgericht. Daarbij is de band met de klant heel nauw. Begrippen zoals verbondenheid, feedback en anticiperen zijn geen loze marketingbegrippen maar werkelijke drijfveren. Voeg daarbij de historisch gegroeide kenmerken van 'het Nederlandse design' - eigentijds, functioneel en innovatief – en de missie van Mosa is compleet.

‘Waar ook ter wereld spreekt Mosa uw taal’ is hun mondiale devies en welke andere ‘taal’ dan de digitale is bij uitstek universeel? Mosa zet daarbij enorm hard in op BIM en CAD. Hun apps worden ontwikkeld voor elke fase van het bouwproces: ontwerp, visualisatie, simulatie, documentatie en bouwen. Met de Mosa Viewer en de Mosa Pattern Generator vullen ze dat digitale vocabularium aan met twee superhandige tools.

 

Mosa Viewer

The Mosa Viewer is een augmented reality-app die je kan gebruiken om een tegel of een tegeloppervlak in detail in de gewenste kleur, de gewenste textuur en/of het gewenste formaat te bekijken. Ook kan een tegeloppervlak in een ruimte geprojecteerd en het grid aangepast worden.

Lees hier meer over de Mosa Viewer

 

Mosa Pattern Generator

Van complex tot eenvoudig. Geometrisch of ritmisch. Ingetogen of uitgesproken. Wat de ruimte maar nodig heeft. Met de Mosa Pattern Generator kan je patronen wijzigen en met elkaar vergelijken. Zelfs tegel voor tegel aanpassen. De ontwerper kan complete vloeren en zelfs wanden presenteren met alle tegels uit de Mosa-collectie. De 3D-visualizer kan ‘high resolution seamless textures’ exporteren naar 3D-paketten. Ook extra handigheden voor bouwers en tegelzetters schuilen in deze app: je kan exact berekenen hoeveel dozen tegels je per type nodig hebt en je krijgt overzichtelijke montage-instructies bij.

Ontdek de Mosa Pattern Generator hier.

De Mosa Viewer is beschikbaar voor Apple en Android. De Mosa Pattern Generator is een webapp en te gebruiken op groot formaat device.

Nieuwsbrief

Het beste van BIMtonic, rechtstreeks in uw inbox