BIMobject: meer dan enkel een webplatform voor fabrikanten en BIM-gebruikers

  •   02-08-2018
  • Johan Geerts

Als fabrikant kan je producten of materialen via BIM-objecten ter beschikking stellen aan je klanten. Er zijn verschillende manieren om deze objecten te publiceren: via eigen website, via gebruikersgroepen of via één van de webplatformen die deze service aanbieden. BIMobject is zo'n platform, maar ook veel meer!. Ze maken ook tools om de weg van de fabrikant naar hun klanten verder te vergemakkelijken. Hun VR- en AR-tool zijn daar mooie voorbeelden van.

BIMobject biedt fabrikanten een platform om objecten te uploaden. Om dat op een eenvoudige manier te kunnen doen, stellen ze online een driestappenplan voor. Ze gaan zelfs verder. Via hun BIMobject White Books helpen ze geïnteressserden bij het opstellen van een digitale strategie en het plannen van de ontwikkeling van hun BIM-objecten. Ze hebben ook een creatie-afdeling waarmee ze BIM-objecten in opdracht van fabrikanten aanmaken om ze vervolgens te publiceren.

De BIMobject VR- en AR-tool zijn exemplarisch voor het BIM-ideaal waarvoor het bedrijf staat: een integratie van BIM-objecten in het volledige bouwproces. 

Met de VR-tool kunnen BIM-objecten van fabrikanten geplaatst worden in een virtueel model van het gebouw of het interieur. Op die manier kunnen ontwerpers en klanten de impact zien van keuze van bijvoorbeeld meubilair in een bepaalde ruimte. De AR-tool voegt virtuele BIM-objecten toe in de reële wereld. Met de MIcrosoft HoloLens kijk je naar een ruimte en plaats je objecten uit een bibliotheek. Een badkamer inrichten met sanitaire toestellen van de fabrikant van uw voorkeur in de ruimte waar later de badkamer geïnstalleerd zal worden, is kinderspel.

Kijk hier naar de AR- en VR-tools van BIMobject.

 

Nieuwsbrief

Het beste van BIMtonic, rechtstreeks in uw inbox