KUBUS, uw partner in openBIM

  •   21-09-2018
  • Johan Geerts

KUBUS levert BIM-software en –kennis voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur van GRAPHISOFT- en Solibri-producten. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelen ze add-ons voor BIM-software.


Vanuit de open standaard-filosofie ontwikkelt KUBUS BIMcollab, ’s werelds eerste cloud-based BIM issue-managementsysteem op basis van openBIM formaten met plug-ins voor alle grote BIM-pakketten.

Door de jarenlange ervaring met het ontwikkelen van BIM-software, beschikt KUBUS over heel wat BIM-experten en heeft het bedrijf een belangrijke adviserende rol in de bouwsector op het gebied van software in het gehele BIM-proces.

Een van hun deviezen luidt: maak gebruik van de software die het beste past bij de discipline en de noden van de organisatie. Informatie aan een model toevoegen en via dat model uitwisselen is waar BIM voor staat. KUBUS gelooft daarbij in het universeel standaardformaat IFC. Voor de open communicatie tussen verschillende softwarepakketten te realiseren ontwikkelden ze BIMcollab.

 

BIMcollab, BIM issue management in de cloud

Tijdens de ontwikkeling van een BIM-model krijg je automatisch te maken met onverwachte problemen die opgelost moeten worden: issues. Via mail over deze issues communiceren is heel omslachtig en onoverzichtelijk.

BIMcollab vereenvoudigt dit proces. Het is een BCF-gebaseerd platform voor issue management in de cloud. Het is ontworpen om in de bouwwereld via een BIM-model multidisciplinair samen te werken.

Verschillende BIM-softwarepakketten zoals ARCHICAD, Revit, Navisworks, Solibri Model Checker, Tekla Structures en simplebim hebben door een add-on een directe link met BIMcollab via BCF Managers. Andere pakketten koppelen op basis van BFC-uitwisseling.

Om een goed overzicht te bewaren zijn issues in BIMcollab op een gestructureerde manier opgeslagen. Op een gecentraliseerd platform worden ze gedeeld en beheerd en automatisch gekoppeld aan posities in het model of aan een BIM-object zodat de betrokken BIM-partner meteen over alle informatie beschikt om de juiste oplossing aan te reiken.

Meer info over BIMcollab vindt u hier.

 

Gerelateerde partners

Nieuwsbrief

Het beste van BIMtonic, rechtstreeks in uw inbox