BIMtonic-magazine: verplicht leesvoer voor bimmers

  •   11-12-2018
  • BIMtonic

“The Times They Are A-Changing”, zong Bob Dylan in 1964. En gelijk had hij. In de bouwsector kwam de digitalisatie weliswaar relatief langzaam op gang, maar nu is hij niet meer te stoppen. De doorbraak van BIM is daar het mooiste voorbeeld van. Vorig jaar publiceerden we een BIMtonic-boek, dit jaar brengen we een BIMtonic-magazine uit.

In het BIMtonic-magazine laten we verschillende partijen aan het woord om BIM vanuit hun invalshoek te benaderen. Architecten, ingenieurs, aannemers en softwarefabrikanten, maar een groep die zeker niet uit het oog mag verloren worden als het over BIM gaat zijn de fabrikanten. Het bimmen verloopt veel efficiënter als ontwerpers en uitvoerder gebruik kunnen maken van degelijk opgestelde BIM-objecten die makkelijk terug te vinden zijn. En voor deze fabrikanten zullen die BIMobjecten er onrechtstreeks voor zorgen dat hun producten meer voorgeschreven zullen worden. Ook op dit vlak vormt BIM een win-winsituatie voor alle partijen als het goed wordt aangepakt.

Tips & tricks

In 2017 lag met het BIMtonic-boek de focus vooral op de introductie, de inwijding van BIM. Intussen zijn we een jaar verder en zijn al veel meer bouwprofessionals vertrouwd met de belangrijkste principes van BIM. We zijn dus wat afgestapt van het BIM voor dummies-principe om wat dieper in te gaan op enkele markante BIM-principes.

Uit gesprekken met fabrikanten bleek dat veel fabrikanten de noodzaak inzagen om met BIM aan de slag te gaan, maar dat ze niet goed weten hoe ze dat moeten aanpakken. Hiervoor reiken we in dit magazine ook een aantal concrete tips aan. Daarnaast werpen we een blik op de juridische aspecten van BIM, gaan we dieper in op het BIM-protocol en bekijken we onder meer hoe BIM kan fungeren als een AR-, VR- en MOR-tool.Tot slot komen ook boeiende casestudy's en bedrijfsvoorstellingen aan bod. 

Bestel een magazine!

Mag het BIMtonic-magazine niet ontbreken in jouw boekenkast? Stuur dan een mail naar info@bimtonic.be met jouw gegevens en bestel een BIMtonic-magazine voor 15 euro.

Nieuwsbrief

Het beste van BIMtonic, rechtstreeks in uw inbox