C3A stelt Extensies 2020 voor tijdens Architect@Work Kortrijk

  •   27-03-2019

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei is het opnieuw verzamelen geblazen in Kortrijk Expo voor de de negende editie van de beurs Architect@Work. C3A is ook voor de negende keer van de partij en stelt er zijn nieuwe Extensies 2020 voor. Samen met partners ArchitectAssistentie en N2 Kwadraat een BIM-wedstrijd met als thema ‘BIM-bouwdata extractie’.

De nieuwigheid waar C3A expliciet aandacht aan geeft op deze Architect@Work zijn de  C3A-Extensies 2020: geoptimaliseerde BIM opbouw met Revit 2020 in synergie met de Bouwdata Extractie en Analyse in Office, t.e.m.  interactieve Virtual Reality presentaties.

De virtuele BIM gebouwmodellen met Revit worden steeds gedetailleerder uitgewerkt, niet enkel voor de grafische voorstellingen maar vooral ook met goed bruikbare BIM-informatie voor allerlei analyse-doeleinden. De opbouw in Revit werd verder verfijnd om te modelleren conform de bestek- en meetstaat-afspraken en EPB-berekeningen.  Ondertussen werd al het nodige voorbereid om alle te meten objecten en materialen van de bestek-codering in de BIM-template te voorzien om zo volautomatisch uitstekende meetstaat-tabellen met codering van de lastenboeken automatisch mee op te bouwen én automatisch te laten bijwerken bij aanpassingen.  De C3A-Extensies vormen de meest toegepaste BIM-werkmethodiek in Vlaanderen en evolueren met sprongen vooruit.

De C3A-Extensies vormen een werkmethodiek gebaseerd op templates en bibliotheken voor het BIM-modelleren in Revit en de analyse-faciliteiten in Word en Excel. Deze plugins volgen de nieuwste versies van Autodesk Revit en Microsoft Office op de voet, en worden bij iedere nieuwe release verder geoptimaliseerd.

 

BIM-wedstrijd

Voor deze editie organiseert C3A samen met ArchitectAssistentie en N² Kwadraat een BIM-wedstrijd met als thema ‘BIM-bouwdata extractie’, waar professionals in de bouwsector kunnen uitpakken met hun architectuur-realisaties. Het team van organisatoren voorziet een mooie prijzenpot en de beste inzendingen voor de BIM-wedstrijd worden tentoongesteld op Architect@Work in Xpo Kortrijk én op de partner websites.

Lees hier meer over de wedstrijdvoorwaarden.

 

Gerelateerde partners

Nieuwsbrief

Het beste van BIMtonic, rechtstreeks in uw inbox