Wat betekent BIM voor aluminium constructeurs?

  •   01-08-2017

De Federatie Aluminium Constructeurs (FAC) organiseert donderdag 7 september een thema-avond over BIM in het Antwerpse Havenhuis.

BIM verwijst naar een werkmethodiek waarbij in een 3D Bouw Informatie Model (BIM) integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Iedereen is het erover eens dat BIM de traditionele manier van werken zal veranderen, maar wat betekent BIM voor aluminium constructeurs? Op welke manier kunnen constructeurs BIM implementeren? Welke mogelijkheden zijn er en wat is de impact op de projecten? 

FAC nodigde vijf experts uit die in verschillende presentaties en aan de hand van casestudy’s zullen toelichten wat BIM kan betekenen voor deze sector.
 

BIM en BIM-portal, voor aluminium constructeurs
door Charlotte Euben, WTCB

Een inleiding over BIM, gericht op aluminium constructeurs.
 

De rol van BIM binnen de VMRG
door Stingo Huurdeman, VMRG

In de bouwsector wordt al jaren gesproken over het onderwerp BIM. Het zou de samenwerking tussen de verschillende partijen moeten bevorderen. Toch zien we dat BIM moeilijk wordt geïmplementeerd in de Nederlanse gevelbouw. De VMRG heeft onderzocht wat hier de oorzaak van is en hoe zij hier verandering in willen brengen. Stingo Huurdeman praat u bij over wat de VMRG op dit gebied onderneemt.
 

Casestudy: de transitie van een gevelbouwer naar BIM
door Yvo Heinen, Cadac

Welke problemen spelen zich af in de wereld van BIM en welke impact kan de overstap naar BIM hebben op een organisatie. Praktische handvaten voor gevelbouwers.
 

OpenBIM samenwerking werkt
door Stefan Eerlingen, Kubus,

Er zijn verschillende BIM-oplossingen. Kiezen voor software die bij het bedrijf past en een samenwerking met open communicatie is een combinatie die werkt.
 

Casestudy: toepassing BIM voor het voetbalstadium van Qatar
door Roland Jungbluth, Besix

Een voorbeeld uit de praktijk waarbij ook de samenwerking met aannemers aan bod komt.


Alle praktische info over dit event kan u terugvinden in de BIMtonic-agenda. Inschrijven kan via deze link.
 

Nieuwsbrief

Het beste van BIMtonic, rechtstreeks in uw inbox