Handige pocket 'Met BIM aan de slag'

  •   27-09-2017
  • Joke Weltens

Verschillende instanties zoals ORI, NAV, VCB en WTCB hebben met de steun van Vlaio een praktisch handboek over starten met BIM opgesteld. Aan de hand van zes hoofdstukken wil de gids bouwprofessionals vertrouwd maken met de technologie en aanzetten tot het gebruiken van BIM.

De resultaten van twee jaar werking zijn gebundeld in deze pocket met als doel de bouwwereld maximaal te sensibiliseren. Deze pocket start bij het begin door uit te leggen wat bimmen juist is. In een volgend hoofdstuk worden de trends in de bouwsector onder de loep genomen zodat een bouwpartner zich kan voorbereiden. Vervolgens gaat het boek verder in op de meerwaarde van BIM voor o.a. ontwerpers en aannemers maar ook voor een opdrachtgever. De mogelijkheden en de voordelen van BIM worden uit de doeken gedaan voor al deze partijen om hen te overtuigen om mee te stappen in het BIM-verhaal.

In hoofdstuk vier wordt uitvoerig beschreven wat de invloed van BIM op de bouwsector is. Je vindt hier voldoende tips & tricks over hoe je moet omgaan met de wijzigingen die BIM op til brengt. Daarna wordt een volledig hoofdstuk gewijd aan getuigenissen van bedrijven die met BIM werken. De bedrijven vertellen wat hun motivatie is geweest om te starten met BIM en welke strategie ze hebben toegepast. Dit hoofdstuk is misschien het spreekwoordelijke duwtje in de rug dat je als bouwprofessional nodig hebt om de overstap te maken.

Als afsluiter behandelt het laatste hoofdstuk allerlei praktische tips voor het implementeren van BIM in een onderneming. Deze tips moeten eerder als een algemene leidraad worden beschouwd, er bestaat namelijk geen exacte, voor iedereen geldige formule.

De gids is toegankelijk voor eender welke bouwprofessional en –niveau. Deze pocket wil de digitale (r)evolutie faciliteren door elk van de partners die met BIM wil starten een praktische handleiding aan te bieden. Het document kan worden gedownload via https://www.bimportal.be/nl/databank/documenten/ .

Nieuwsbrief

Het beste van BIMtonic, rechtstreeks in uw inbox