BIM niet enkel voor grote architectenbureaus

  •   09-11-2017
  • Rik Neven
Bouwdossierplan van het voorbeeldproject op de infoavond; zie de volledige presentatie voor heel wat meer details ivm dit project en de uitwerking in Revit.

In september en oktober organiseerde NAV drie infoavonden “BIM op ieders maat” . Met deze infoavonden wilde NAV het taboe doorbreken dat BIM enkel van toepassing is bij ‘grote’ architectenkantoren of projecten, daarom werd gefocust op de integratie van BIM bij kleinschalige architectenkantoren.

Op elke avond waren er ongeveer 100 deelnemende architecten, samen goed voor meer dan 300 deelnemers. Het publiek bestond vooral uit architecten die nog de stap naar BIM moeten zetten.

C3A, partner van BIMtonic was ook een van de betrokken partners van dit seminarie en maakte onderstaand verslag.

Na een algemene introductie BIM door Stefan Boeykens (D-studio en KU Leuven) brachten Ruben Van de Walle en Pieter Vandewalle (Howest Brugge) hun ervaringen via hun praktische aanpak bij Studio V2.

Ingenieur-architect Bert Nijs lichtte daarna zijn BIM ervaringen op een kleinschalig architectenkantoor toe.

Bij de partners/sponsors van deze BIM-roadshow waren vijf bouwproduct-fabrikanten betrokken die elk op zich heel wat aandacht én faciliteiten voor BIM aan het ontwikkelen zijn. Dit waren Renson, Reynaers, Velux, Wienerberger en Xella, die elk op zich met hun bouwproduct-materialen de bimmende architecten steeds beter ondersteunen.

De BIM-generator waar Wienerberger mee uitpakte zal alle Revit-users wel aanspreken, en moet je zeker eens uitproberen. Via de Wienerberger BIM-generator kan je nu automatisch een gevelsteen naar keuze automatisch als een Revit Wall laten opbouwen, niet enkel met de levensechte textuur en baksteen-arceerpatroon voor de visualisaties, maar ook met de nodige producteigenschappen voor een BIM-analyse.

Lees hier het volledige verslag van de infoavonden op de site van C3a.

 

 

Gerelateerde partners

Nieuwsbrief

Het beste van BIMtonic, rechtstreeks in uw inbox