SCIA

Corebusiness

Sinds 1974 ontwikkelt, verdeelt en ondersteunt SCIA softwareproducten voor het ontwerp en analyse van constructies in de bouwsector. SCIA maakt deel uit van de internationaal opererende Nemetschek Group met hoofdkantoor in België.

SCIA Engineer is een geïntegreerde software om verschillende constructies met meerdere materialen te analyseren en te ontwerpen. Dankzij de flexibele werking biedt SCIA Engineer de perfecte oplossing voor elk constructietype, materiaal en belastingsconditie. De innovatieve software maakt modelleren, analyse, optimalisatie van een 3D-model mogelijk in één intuïtieve en gebruiksvriendelijke CAD-gedreven interface.

Onze software is verkrijgbaar in 13 talen, in meer dan 50 landen en ondersteunt 20 nationale normen. We zijn trots op onze lokale support teams die u helpen in uw eigen taal om onze software optimaal in te zetten voor de beste resultaten. De drijfkracht achter SCIA Engineer is onze passie voor innovatie, onderzoek en ontwikkeling gecombineerd met de input en inspiratie van onze klanten.

BIM Expertise

BIM is het sleutelwoord bij de ontwikkeling van onze software. De projecten van onze klanten worden steeds uitdagender, waardoor samenwerken in bouwteams een noodzaak wordt. Alle SCIA-software past binnen het Open BIM-concept, zodat uitwisseling met meerdere pakketten (zowel IFC als native) mogelijk wordt. De rekensoftware SCIA Engineer is de enige rekensoftware met certificatie voor IFC-import én -export. Onze consultants helpen u graag bij de praktische implementatie ervan.

BIM-tip

BIM is in eerste instantie een werkproces. Kies daarom de software die het dichtst bij uw dagelijkse noden aansluit. Werken met Open BIM en een goede IFC-link zijn een belangrijke basis.

Casestudy's

Artikels op BIMtonic