Velux

Corebusiness

De VELUX Groep heeft 75 jaar geleden het idee ontwikkeld om het leven van mensen te verbeteren door het te voorzien van daglicht en frisse lucht. Vandaag de dag, meer dan ooit, leidt dit concept ons nog steeds. In 2016 vierden we de 75-jarige reis van dit buitengewone idee, de basis van ons bedrijf en onze activiteiten.

Naast het leveren van producten zoals (plat)-dakvensters, lichtstraten etc, ziet VELUX een belangrijke rol in advisering over daglicht en frisse lucht. “Bringing Light to life” is ons devies. Op alle niveaus in een bouwproces begeleiden we onze klanten met onze visie, tekeningen, berekeningen en alle overige zaken die van belang zijn.

BIM Expertise

VELUX was bij de eersten (10 jaar geleden) om slimme BIm-objecten aan te leveren die de bouwwereld kon gebruiken. Het belang om aanwezig te zijn in het BIM-verhaal was fundamenteel.

De BIM-objecten zijn realistisch, flexibel, vanuit een multiplatform opgebouwd. Daarbij bieden we ook gratis onze Velux Daylight Visualizer aan als tool waarbij mensen een wetenschappelijk ondersteunde complete lichtstudie kunnen uitvoeren op hun BIM-project waarin zowel VELUX producten als hun eigen daglichtopeningen aanwezig kunnen zijn.

BIM-tip

Door zijn producten beschikbaar te stellen op BIM-objecten helpt een bedrijf de architect in het complexe BIM-proces. Deze objecten dienen wel goed uitgedacht te zijn. Door extra tools aan te bieden zoals de Daylight Visualizer kan men bijkomende studies doen, die men anders nooit zou uitvoeren.

Casestudy's

Artikels op BIMtonic