Sweco

Cities of tomorrow - © Sweco
Sint-Janscollege Sint-Amandsberg - © Tom D'haenens - Sweco
Veneco Destelbergen - © Tom D'haenens - Sweco

Corebusiness

Sweco is Europa’s toonaangevende ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau. We geven vorm aan de steden en gemeenschappen van morgen. Ons werk resulteert in duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en kwaliteitsvolle industrie- en energieprojecten. Met 15.000 medewerkers in Europa bieden we onze klanten de juiste expertise voor iedere situatie.

BIM Expertise

Onze vier divisies, ‘Infrastructure’, ‘Buildings’, ‘Industry’ en ‘Energy’, passen BIM toe in een breed scala aan projecten. Vaak gaat het om complexe multidisciplinaire projecten waar een BIM-aanpak onmiddellijk loont. Op basis van de opgedane ervaring sturen we onze interne werkprocessen bij.

Sweco stelt zich de ambitie om een voortrekkersrol te spelen op het vlak van BIM in het landschap van de multidisciplinaire studiebureaus. Binnen onze organisatie hebben we een structuur op poten gezet om deze doelstelling te kunnen realiseren.

Bouwprofessionals kunnen rekenen op onze expertise in het domein van laserscanning (scan to BIM), gebouw- en assetbeheer, BIM-ontwerp en -coördinatie, system engineering,…

BIM-tip

BBIM is veel meer dan alleen een 3D-model. Het gaat om de achterliggende processen en het op een goede manier ter beschikking stellen van bouwdata. Wij geloven dat, indien deze zaken gestroomlijnd zijn, er in de hele keten efficiënter, duurzamer en met minder faalkosten gewerkt kan worden.

Casestudy's

Artikels op BIMtonic

Interessante artikels