Eternit

Corebusiness

ETERNIT: EXPERT IN DAK-EN GEVELBEKLEDING

Eternit is een toonaangevende producent van toekomstgerichte en duurzame oplossingen voor dak en gevel. De jarenlange kennis en ervaring en het voortdurende streven naar innovatie maken het bedrijf tot een betrouwbare en solide partner voor elk bouwproject.

Voor het hellend dak biedt Eternit een totaaloplossing. Onze collectie voorziet in alle nodige bouwmaterialen, van keramische dakpannen, vezelcementleien en betondakpannen tot zonnedaken, golfplaten, groendaken en onderdak. Een totaalopname voor elke bouwstijl: hedendaags-tijdloos, strak-modern of rustiek-landelijk.

Eternit is onderdeel van Etex, een Belgische industriële groep in bouwmaterialen. De groep telt wereldwijd meer dan 17.500 werknemers in maar liefst 45 landen.

Vraag uw kleurstaal aan via Eternit website.

BIM Expertise

Eternit zet voluit in op BIM. Op zijn website biedt Eternit een online BIM-service aan. Architecten kunnen hier CAD-tekeningen en bestekteksten van het volledige gamma aan leien en dakpannen rechtstreeks downloaden. De tekeningen zijn in verschillende software beschikbaar: AutoCAD, Revit, IFC, Arkey/Adomi met ASD en Drawing Exchange Format.

BIM-tip

De samenwerking tussen de bouwpartners wordt steeds sterker ondersteund en vereenvoudigd door de digitalisering van de industrie. Anders dan het traditionele bouwproces, waar chronologisch de architect eerst wordt aangesteld door de opdrachtgever, iets later de ingenieur voor stabiliteit en technieken, veel later de aannemers en onderaannemers, en daarna pas de mensen die zich met facility management bezighouden, begint het ideale bouwproces binnen BIM met alle partijen rond dezelfde tafel.