DUBIMAX engineering

Corebusiness

DUBIMAX engineering – het voormalige Plakoni Constructions - is een veelzijdig ISO-gecertificeerd studie- en ingenieursbureau gevestigd in Hasselt dat zijn klanten van a tot z bijstaat in de realisatie van hun bouwproject. De corebusiness van het bureau vervat alle ingenieurswerk: van stabiliteit, speciale technieken, veiligheid tot energieadvies.

Als multidisciplinair ingenieursbureau ligt de focus van DUBIMAX engineering op een goed totaalconcept. Het bureau streeft er altijd naar om met verschillende ontwerpbureaus, architecten en bouwheren een goed communicerend ontwerpteam te vormen dat in onderling vertrouwen het totale ideeëngoed uitwisselt.

Dat BIM in het logo van DUBIMAX engineering gemarkeerd staat, is zeker geen toeval. Het studiebureau gelooft rotsvast in de onmiskenbare voordelen van BIM voor alle partijen van het bouwproces, zeker ook voor de eindklant. BIM is vandaag aan een enorme opmars bezig, maar DUBIMAX engineering heeft zich de principes van BIM al lang eigen gemaakt.

BIM Expertise

Het uitgangspunt van DUBIMAX engineering voor BIM is om het volledige bouwteam in één centraal model te laten werken om zo latere conflicten te vermijden en op te lossen. De architect start het project op in een 3D-model waarna al de ingenieurs met hun verschillende disciplines continu samenwerken aan een virtueel bouwmodel.

Van bij het ontwerp zoekt DUBIMAX engineering steeds naar alle mogelijke conflicten tussen stabiliteit en speciale technieken en lost ze intern op. Binnen het bouwteam zet het studiebureau samen met de medeontwerpers zijn gespecialiseerde kennis en ervaring in op het ontwerpforum zodat het ontwerpproces voortdurend mee kan evolueren.