Macobo Group

Corebusiness

Macobo Group is één van de grootste Belgische bouwkundige ingenieursbureaus in Vlaamse handen.

Onze familie bestaat uit meer dan 125 eigen bouwprofessionals.

Wij bedienen de bouwsector met een totaalpakket van bouwkundige studies, constructiemanagement, veiligheidscoördinatie en tekenwerk.

BIM Expertise

Macobo zet, als allround ingenieursbureau, actief in op BIM. Onze ervaren BIM-coördinator trekt de kar, maar heel Macobo is er ondertussen van doordrongen. We investeren continu in software en opleidingen om onze reeds opgebouwde expertise te verbreden en versterken. Het koppelen van BIM aan het interdisciplinair karakter van Macobo is een en-en-verhaal. De integrale werkmethodiek van BIM en de gecoördineerde structuur met zijn geoptimaliseerde processen van Macobo zorgen voor een heel hoge efficiëntie. Dit komt de snelheid en rendabiliteit van het project ten goede en werkt uitermate risico beperkend.

BIM-tip

Bij BIM draait alles rond vooruit denken en open samenwerken. Het is belangrijk een intern protocol uit te werken. Hanteer hiervoor een gangbare standaard die de vertaalslag naar een BIM Protocol met andere partijen makkelijk maakt. Stel samen met je partners een levend BIM Protocol op, met heldere en haalbare verwachtingen en duidelijke afspraken. Voor startende partijen geven we nog graag mee de omschakeling stapsgewijs te laten lopen. En hou vooral de mensen BIM enthousiast!

Casestudy's

Artikels op BIMtonic

Interessante artikels