MACOBO-STABO

Corebusiness

MACOBO-STABO is een multidisciplinair studiebureau ontstaan uit de samensmelting van de ingenieursbureaus JAN VAN AELST, STABO en MACOBO. Vandaag werken wij samen als 1 geheel in de disciplines Stabiliteit, Gebouwtechnieken, Duurzaamheid, Akoestiek en Veiligheid.

Wij maken deel uit van MACOBO Group. Met onze familie van ongeveer 125 eigen bouwprofessionals is het onze missie de bouwsector te bedienen met een breed aanbod van de meest courante bouwkundige studies, die goed op elkaar afgestemd zijn en worden uitgevoerd door de beste ingenieurs, met de modernste technologieën. Daardoor vergemakkelijken wij het bouwproces voor alle bouwpartners, bevorderen wij een rendabel project voor onze klant en garanderen wij voor de maatschappij een duurzaam bouwwerk.

BIM Expertise

MACOBO-STABO zet, als allround ingenieursbureau, actief in op BIM. Onze ervaren BIM-coördinator trekt de kar, maar heel MACOBO-STABO is er ondertussen van doordrongen. We investeren continu in software en opleidingen om onze reeds opgebouwde expertise te verbreden en versterken. Het koppelen van BIM aan het interdisciplinair karakter van MACOBO-STABO is een en-en-verhaal. De integrale werkmethodiek van BIM en de gecoördineerde structuur met zijn geoptimaliseerde processen van MACOBO-STABO zorgen voor een heel hoge efficiëntie. Dit komt de snelheid en rendabiliteit van het project ten goede en werkt uitermate risico beperkend.

BIM-tip

Bij BIM draait alles rond vooruit denken en open samenwerken. Het is belangrijk een intern protocol uit te werken. Hanteer hiervoor een gangbare standaard die de vertaalslag naar een BIM Protocol met andere partijen makkelijk maakt. Stel samen met je partners een levend BIM Protocol op, met heldere en haalbare verwachtingen en duidelijke afspraken. Voor startende partijen geven we nog graag mee de omschakeling stapsgewijs te laten lopen. En hou vooral de mensen BIM enthousiast!

Casestudy's

Artikels op BIMtonic

Interessante artikels