Renson

Renson is specialist in ventilatie, zonwering, gevelbekleding en terrasoverkappingen
Healthbox 3.0 is de nieuwe, slimme ventilatie-unit van Renson
Renson biedt z’n digitale BIM productcontent aan via de Renson BIM Support Tool

Corebusiness

Als trendsetter in ventilatie, zonwering, terrasoverkappingen en gevelbekleding stelt Renson alles in het teken van een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving in woningen, appartementen, kantoren, scholen en zorginstellingen. De nadruk ligt op duurzame totaalconcepten, die tegemoet komen aan de behoeften op het vlak van energiezuinigheid, akoestiek en design. Hoewel sterk lokaal verankerd, draagt Renson z’n visie ook steeds internationaler uit. Het illustreert de ambitie om uit te groeien tot een wereldspeler in ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’-concepten.

BIM Expertise

Op vraag van de markt heeft Renson in 2013 z’n BIM-traject opgestart. Sinds 2016 hebben we de eerste BIM-objecten online beschikbaar via Revit bibliotheken. In 2017 kwam er een update naar een centrale ‘Renson BIM Support Tool’ waar de digitale BIM productcontent van Renson terug te vinden is. In datzelfde jaar werd voor het beschikbaar stellen van de BIM productcontent voor ventilatieproducten een partnership aangegaan met MEPcontent. BIM-implementatie gebeurt bij Renson dus stap per stap, waarbij we BIM gebruikers zo goed mogelijk willen bedienen met de juiste digitale productinformatie. We zijn er ons van bewust dat een architect andere content zoekt dan een installateur.

BIM-tip

Zoek raad bij experten in de markt, begin er niet op je eentje aan, maar overleg regelmatig met concullega’s. Durf kennis en expertise ook te delen. Dit past trouwens perfect in de visie van Renson op ‘open innovatie’. Kennis delen, maakt je zelf ook sterker.

Artikels op BIMtonic

Interessante artikels