Michaël Van Tendeloo

Sedert ruim vijf jaar zet Xella internationaal sterk in op een samenwerking volgens BIM. Deze vernieuwde en verbeterde samenwerking legt grotendeels ook een ijzersterke basis voor de algemene digitalisering. Het uitwisselen van IFC-modellen met gekoppelde communicatie volgens BCF is reeds een eerste optimalisatie van het proces. Clashvrije modellen van volledige bouwsystemen gekoppeld met logistieke en bouwfysische informatie is vandaag ons kenmerk.
Het efficiënter samenwerken met uitsluiting van potentiële fouten dankzij de optimalisatie die BIM met zich meebrengt, is een grootse meerwaarde.

Als Projectleider BIM & Digitalisatie ondersteunt Michael Van Tendeloo dit nieuwe proces voor Noord-West Europa. Het functioneren als centraal aanspreekpunt, waarborgen van een foutloos procesverloop en creëren van innovaties zijn de focuspunten. Dit alles staat ter verbetering van de gehele ketensamenwerking, zowel intern als extern.


 

Xella
Kruibeeksesteenweg 24
2070 Burcht
03 250 47 96
michael.van_tendeloo@xella.com
https://www.xella.be/

Vragen beantwoord door Michaël Van Tendeloo

 1. BIM-model

  Kan alle info uit één BIM-model gehaald worden? 

  Het volledige antwoord
  •   05-04-2017
  • A.O
 2. Wat met kleine zelfstandigen?

  Hoe ver gaat het BIM-verhaal? Als iedereen in de bouwsector moet volgen, gaat dit dan geen grote gevolgen hebben voor kleinere zelfstandigen, die misschien niet mee kunnen?

  Het volledige antwoord
  •   05-04-2017
  • D.W
 3. As-built modellen

  Zullen As-built modellen in de toekomst leesbaar blijven? Houdt de standaard hiermee rekening?

  Het volledige antwoord
  •   05-04-2017
  • B.J